Ζιακόπουλος για καύσωνες: Βολές σε ανεύθυνους παρουσιαστές του καιρού και ιστοσελίδες
«Φρένο» στον τρόμο που σπέρνουν διάφοροι παρουσιαστές του καιρού, σχετικά με τον καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας, επιχειρεί να βάλει ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος. Ο ίδιος με ανάρτησή του στον ιστότοπο που διατηρεί έκανε την παρακάτω ανάρτηση.
Αναλυτικά η δημοσίευση του Δημήτρη Ζιακόπουλου:
«Οι καλοκαιρινοί καύσωνες είναι βασική συνιστώσα του κλίματός μας. Είναι αποτέλεσμα της μεγάλης κλίμακας ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας που οδηγεί στη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τη Β-ΒΔ Αφρική προς τη χώρα μας και των ειδικών συνθηκών πάνω από αυτήν που οδηγούν στην περαιτέρω θέρμανσή τους. Ως φαινόμενο μεγάλης κλίμακας, ο καύσωνας ούτε ξεπερνιέται ούτε μετριάζεται. Αυτό που κάνουν οι άνθρωποι είναι να περιορίζουν τις επιπτώσεις του. Ακόμα όμως και αυτό καθίσταται όλο και πιο δύσκολο, καθώς, με την υπερθέρμανση του πλανήτη, οι καύσωνες γίνονται εντονότεροι, διαρκέστεροι, πρωιμότεροι (αρχίζουν από τον Μάιο) και οψιμότεροι (παρατηρούνται και τον Σεπτέμβριο).
Ο πανικός στην αντιμετώπιση ενός καύσωνα μόνο κακό προκαλεί και η τρομοκράτηση των πολιτών που δεν διαθέτουν κλιματιστικά ή διαθέτουν, αλλά δεν έχουν τα χρήματα να τα λειτουργούν όλη την ημέρα, δείχνει αναλγησία. Αλήθεια, οι ανεύθυνοι παρουσιαστές του καιρού και οι ιστοσελίδες που ασμένως φιλοξενούν τις υπερβολές και συχνά τις ανοησίες τους αγνοούν ότι οι άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα υποφέρουν περισσότερο από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, παρόλο που είναι οι λιγότερο υπεύθυνοι για την πρόκλησή της;
Και κάτι ακόμα. Το καλοκαίρι στη χώρα μας χάνει σιγά-σιγά μέρος από την ομορφιά του παρελθόντος. Η λειψυδρία που δυστυχώς εντείνεται και οι δασικές πυρκαγιές που λόγω της κλιματικής αλλαγής προκαλούνται και εξαπλώνονται πολύ εύκολα έχουν αντίκτυπο στους πολίτες αυτής της χώρας που έχουν βαθιά συναισθηματική και ψυχολογική σύνδεση με το περιβάλλον τους. Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι αναγκαία, αλλά όλοι μας πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις επιπτώσεις της. Αυτό που δεν χρειάζεται κάθε φορά που ένα έντονο καιρικό φαινόμενο αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας είναι η δημιουργία της αίσθησης ότι επίκειται η… συντέλεια του κόσμου!», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Content Original Link:
" target="_blank">