Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Ισπανία για το συνέδριο του ΕΛΚ - Στόχος να εκλεγεί αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς ο Χατζηδάκης
*Διαβάστε ακόμα: Κωστής Χατζηδάκης: Οι τέσσερις λόγοι που τον καθιστούν ως εκλεκτό για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ
Οι συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνέδριο του ΕΛΚ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης – και συνολικά το ΕΛΚ – θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους για το πόστο του προέδρου στο πρόσωπο του Γερμανού ευρωβουλευτή Μάνφρεντ Βέμπερ, ενώ για το πόστο του γενικού γραμματέα αναμένεται να υπερψηφιστεί η Ισπανίδα ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός υγείας στην κυβέρνηση Ραχόι, Ντολόρς Μοντσεράτ. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ψηφίσει στις 4:20 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), ενώ θα μιλήσει στην Ολομέλεια του ΕΛΚ στις 12:10 της Τετάρτης.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου και στο περιθώριο των εργασιών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον εκλεγμένο καγκελάριο της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας Πετέρι Όρπο και τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον, καθώς και με την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα. Στο συνέδριο από ελληνικής πλευράς θα μιλήσουν επίσης ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε πάνελ για την ενίσχυση της δημοκρατίας και το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, σε πάνελ για το δημογραφικό.
Παρόντες επίσης θα είναι οι διατελέσαντες υπεύθυνοι διεθνών σχέσεων είτε της Νέας Δημοκρατίας είτε της ΟΝΝΕΔ, δηλαδή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα και ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Σμυρλής. Επίσης η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο βουλευτής Σπύρος Κυριάκης, οι «γαλάζιοι» ευρωβουλευτές και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου.
Συνέδριο ΕΛΚ: Στο επίκεντρο η κοινή άμυνα και η προστασία των δημοκρατικών θεσμών Στο επίκεντρο του συνεδρίου αναμένεται να βρεθεί η κοινή άμυνα και η προστασία των δημοκρατικών θεσμών, τη στιγμή που η Ε.Ε. επιδιώκει να οριστικοποιήσει τη στρατηγική της για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών αποτρεπτικών δυνατοτήτων και της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας. Η Ελλάδα, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, έχει πρωταγωνιστήσει στις διαβουλεύσεις για την κατάρτιση του σχεδίου της Ε.Ε., ειδικά στην πρόταση για δημοσιονομική ευελιξία. Οι σύνεδροι θα εξετάσουν επίσης ζητήματα ανταγωνιστικότητας, με έμφαση στη διαφύλαξη της ανάπτυξης και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, αλλά και το δημογραφικό πρόβλημα.
Content Original Link:
" target="_blank">