Κλίμα αμηχανίας στο Προεδρικό Μέγαρο - Μητσοτάκης: "Είναι δύσκολο να προσποιούμαστε όταν μας κατηγορούν χυδαία"


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςεξέφρασε δημόσια τη δυσαρέσκειά του για την ένταση στον πολιτικό διάλογο της χώρας. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αφού είχε συνομιλήσει με πολιτικούς αρχηγούς στον κήπο του Μεγάρου, μεταξύ των οποίων οι Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Σωκράτης Φάμελλος, είπε: «Είναι πολύ δύσκολο να προσποιούμαστε ότι συναντιόμαστε κοινωνικά και χαλαρά με συνομιλητές που μας κατηγορούν με απαξιωτικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς. Και αυτό επισημάνθηκε από μένα».
Ο πρωθυπουργός είχε ήδη εκφράσει τη δυσφορία του σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, αναφέροντας χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούνται κατά της κυβέρνησης, όπως «συμμορία», «μαφία», «καθεστώς», λέγοντας πως τέτοια φρασεολογία δεν συνάδει με τον ώριμο κοινοβουλευτικό διάλογο που απαιτεί μια δημοκρατία. Επισήμανε ότι η συνολική εικόνα του κοινοβουλίου δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για το πώς αντιλαμβάνονται οι πολίτες τον θεσμό.


Oι απουσίες από τη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
Από τη δεξίωση αποχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, όταν δεν του επετράπη να συνοδεύεται από τον Παλαιστίνιο πρόσφυγα Kamel Kotkot, κηδεμόνα παιδιού από τη Γάζα που νοσηλεύεται στην Αθήνα. Ο Χαρίτσης κατήγγειλε την άρνηση αυτή ως ένδειξη αποκλεισμού ανθρώπων που βιώνουν τις συνέπειες ενός πολέμου και δήλωσε ότι η θέση του είναι «στο πλευρό της Παλαιστίνης».
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, απείχε επίσης από την εκδήλωση, επιλέγοντας να παρευρεθεί σε συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης στο Σύνταγμα, δηλώνοντας πως διατηρεί «διαφορετική αντίληψη για τη Δημοκρατία». Εκτός δεξίωσης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος σχολίασε πως δεν παρίσταται σε εκδηλώσεις που συμπίπτουν με «εθνικές τραγωδίες» όπως η τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Αντίστοιχα, ο Δημήτρης Νατσιός της Νίκης χαρακτήρισε τη δεξίωση «πανηγυράκι» από το βήμα της Βουλής.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύντομες συνομιλίες με πολίτες-πρόσωπα που συγκίνησαν τη χώρα με τις πράξεις τους. Μεταξύ αυτών, ο άνδρας που βούτηξε για να σώσει δύο παιδιά στον Άραχθο ποταμό, οι δύο μαθήτριες με τις υψηλότερες βαθμολογίες στις πανελλαδικές εξετάσεις, ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας και Παραολυμπιονίκες.

Κώστας Τασούλας: Να διατηρήσουμε ακλόνητο το οικοδόμημα της μεταπολίτευσης
Το δικό του μήνυμα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο ΠτΔ στάθηκε στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε μια «ανοικτή πληγή», τονίζοντας ότι ο Ελληνισμός «συνεχίζει να στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό της Κύπρου μέχρι την τελική δικαίωση του αγώνα, για την οποία απαραίτητη προϋπόθεση είναι βέβαια η αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής από τη νήσο».Παράλληλα, στάθηκε στα βήματα προόδου της Ελλάδας από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας όπως «την παγίωση των δημοκρατικών θεσμών» αλλά και «την πλήρη ένταξη της χώρας στον πυρήνα του δημοκρατικού και ανεπτυγμένου κόσμου».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη parapolitika.gr (@parapolitika)
Content Original Link:
" target="_blank">