Νέος αναπτυξιακός νόμος: Αρωγός σε μεταποίηση και βιομηχανία με έμφαση στις παραμεθόριες περιοχές
Σύμφωνα με τον υπ. Ανάπτυξης κ. Θεοδωρικάκο η υποβολή αιτήσεων με τον νέο Αναπτυξιακό νόμο, θα γίνει κυρίως τον Ιούνιο. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ψηφιστεί από τη Βουλή.
Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ψηφιστεί από τη Βουλή ο νέος Αναπτυξιακός νόμος.
Όπως τόνισε πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος: «Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να στηρίξουμε την μεταποίηση και τη βιομηχανία, γιατί αυτοί αποτελούν ισχυρό και στέρεο κλάδο της οικονομίας και πρέπει να αναπτυχθεί. Μας ενδιαφέρει να στηρίξουμε τις παραμεθόριες περιοχές στην περιφέρεια και για εθνικούς και για δημογραφικούς λόγους αλλά και για λόγους που αφορούν το σύνολο της χώρας…Επίσης θα πρέπει να στηριχτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για την καινοτομία και για τη εξωστρέφεια».
Όπως έχει γνωστοποιήσει ο κ. Θεοδωρικάκος η υποβολή αιτήσεων με τον νέο Αναπτυξιακό νόμο, «θα γίνει κυρίως τον Ιούνιο και ίσως προλάβουμε ένα τελευταίο διάστημα του Μαΐου και φυσικά μέσα Ιουλίου. Οι αξιολογήσεις του νέου Αναπτυξιακού νόμου θα γίνουν Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και Νοέμβριο».
Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η προσαρμογή στις νέες ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, μέσα από τη θέσπιση νέων καθεστώτων ενίσχυσης και την απλοποίηση των διαδικασιών για τη χορήγηση ενισχύσεων και κινήτρων.
Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης που αναμορφώνει το πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων, επεκτείνει την επιδότηση σε μεσαίες επιχειρήσεις και εισάγει νέες διαδικασίες για ταχύτερη αδειοδότηση και χρηματοδότηση επενδύσεων βρίσκεται σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έως και τις 2 Μαΐου 2025.
Το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Βιώσιμη ανάπτυξη, παραγωγικός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας – Τροποποίηση διατάξεων του αναπτυξιακού νόμου 4887/2022 – Αναπτυξιακός Νόμος: Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη – και λοιπές διατάξεις» εισάγει σειρά παρεμβάσεων, με κυριότερες τη δημιουργία νέων καθεστώτων ενίσχυσης, την αναδιαμόρφωση υφιστάμενων, την καθιέρωση κινήτρου ταχείας αδειοδότησης, καθώς και τη βελτίωση των μηχανισμών αξιολόγησης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου, διευρύνεται η βάση
Content Original Link:
" target="_blank">