Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για τον σιδηρόδρομο
Της Δέσποινας Βλεπάκη
Την ημέρα που το υπουργικό συμβούλιο παρουσιάζει το σχετικό νομοσχέδιο Κυρανάκη, το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει μια πρώτη δέσμη μέτρων προς συζήτηση, που αφορούν το σιδηρόδρομο.
«Ανοίγουμε μία συζήτηση πέραν των αυτονόητων μέτρων ασφαλείας τα οποία θα έπρεπε να έχουν εγκατασταθεί εδώ και χρόνια. Στόχος μας να ενισχυθεί η αξιοπιστία, η βιωσιμότητα και η ανταγωνιστικότητα του σιδηρόδρομου ως βασικού μέσου μεταφοράς εμπορευμάτων και επιβατών. Μιλάμε για την εκπόνηση και τήρηση ενός στρατηγικού σχεδίου για τις σιδηροδρομικές μεταφορές. Ώστε να μην αλλάζει ο σχεδιασμός κάθε φορά που αλλάζει ο υπουργός, προκειμένου ο σιδηρόδρομος να παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο και να καταστεί και πάλι ασφαλές, αξιόπιστο και οικονομικά προσβάσιμο μέσο μεταφοράς» έλεγαν στελέχη της ομάδας προγράμματος υπό τον Λευτέρη Καρχιμακη, την ομάδα του insocial υπό τον Νίκο Χριστοδουλάκη και τους σχετικούς τομείς του κόμματος που επεξεργάστηκαν το σχέδιο.
Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για τον σιδηρόδρομο
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ & ΕΠΟΠΤΕΙΑ
Συγκρότηση του Εθνικού Εκτελεστικού Συμβουλίου Σιδηροδρομικών Μεταφορών (ΕΘΕΣΥΣΜ)
Το συμβούλιο θα έχει ρυθμιστικό και συμβουλευτικό ρόλο. Επίσης, θα συντονίζει και θα εποπτεύει την εκτέλεση των έργων του σιδηροδρομικού δικτύου και θα λογοδοτεί για την πρόοδο βάσει των αρχικών στόχων σχεδιασμού.
1. Εισήγηση στην πολιτική ηγεσία της χώρας (κυβέρνηση, βουλή, κλπ.) αλλά και διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς, τόσο σε στρατηγικό όσο και σε εκτελεστικό επίπεδο, τις απαιτούμενες δράσεις για την αναβάθμιση του σιδηροδρόμου.
2. Συντονισμός και εποπτεία των αναγκαίων έργων του σιδηροδρομικού δικτύου (Υποδομή) και οργάνωση της μετάβασης από τη σημερινή κατάσταση στην μελλοντική. Υπεύθυνο για τη διασφάλιση της λειτουργίας και της ασφάλειας των υφιστάμενων υποδομών.
3. Υλοποίηση (τεχνικά και χρονικά) όλων των συνιστωσών της ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών και της ασφάλειας.
4. Περιοδική λογοδοσία (ποιοτικά και ποσοτικά) για όσα εποπτεύει, στην πολιτική ηγεσία της χώρας (κυβέρνηση, βουλή, κλπ.) αλλά και στην κοινωνία.
5. Συνεχής αξιολόγηση της απόδοσης των έργων και σε
Content Original Link:
" target="_blank">