Randstad: Το 76% των εταιρειών σχεδιάζει αυξήσεις στους μισθούς το 2025 - Το 27% αξιοποιεί ήδη το AI
Η φετινή έρευνα διεξήχθη με τη συμμετοχή 755 ηγετικών στελεχών από διαφορετικούς κλάδους της αγοράς στην Ελλάδα.
Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε μια περίοδο έντονων μετασχηματισμών, με τις επιχειρήσεις να καλούνται να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες στελέχωσης, την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης και την προσαρμογή σε ένα ασταθές και συνεχώς εξελισσόμενο εργασιακό περιβάλλον. Η ετήσια έρευνα HR Trends 2025 της Randstad, του παγκόσμιου ηγέτη στον κλάδο των υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, αποτυπώνει με σαφήνεια τις στρατηγικές προτεραιότητες των εταιρειών στην Ελλάδα – από την προσέλκυση και διατήρηση ταλέντων έως την υιοθέτηση τεχνολογικών καινοτομιών και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εργασιακής κινητικότητας.
Η φετινή έρευνα διεξήχθη από τον Οκτώβριο 2024 έως τον Φεβρουάριο 2025, με τη συμμετοχή 755 ηγετικών στελεχών από διαφορετικούς κλάδους της αγοράς στην Ελλάδα, με σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων για το ανθρώπινο δυναμικό. Τα σχετικά ευρήματα θα παρουσιαστούν στο ειδικό webinar, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Μαΐου στις 11:00π.μ., με ομιλήτριες την κα, Λήδα Σγουράκη, Director, Professionals & Enterprise HR Services, Randstad Ελλάδας, και την κα. Νάγια Αντωνίου, Risesmart Lead, Randstad Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, θα αναλυθούν τα κύρια ευρήματα της έρευνας HR Trends, που περιλαμβάνουν τα πλάνα προσλήψεων στην ελληνική αγορά εργασίας, τις πιο περιζήτητες δεξιότητες και ρόλους εργασίας, τις μισθολογικές τάσεις, καθώς και τη στάση των εργοδοτών απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η ανθεκτικότητα, η ευελιξία και η καινοτομία στο σύγχρονο εργασιακό τοπίο.
Τι πραγματικά δυσκολεύει τις επιχειρήσεις κατά τη διαδικασία στελέχωσης
Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις στη στελέχωση και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού τους. Για το 2025, σύμφωνα με την έρευνα HR Trends, το 65% των εργοδοτών δηλώνει ότι οι μη ρεαλιστικές μισθολογικές απαιτήσεις των υποψηφίων συνιστούν βασικό εμπόδιο στην κάλυψη θέσεων, ενώ η έλλειψη κατάλληλων γνώσεων και δεξιοτήτων (43%), καθώς και η απουσία
Content Original Link:
" target="_blank">