Νέο τυρί με αιθέρια έλαια έφτιαξαν ερευνητές του ΑΠΘ, πού διαφέρει από τα παραδοσιακά
Ένα νέο τυρί με υψηλή διατροφική αξία, εμπλουτισμένο με αιθέρια έλαια αρωματικών φυτών και υποπροϊόντα της γαλακτοβιομηχανίας - κυρίως τυρόγαλα - αναπτύχθηκε στο πλαίσιο ερευνητικού έργου με τη συμμετοχή του ΑΠΘ. Στόχος είναι η ενίσχυση των αντιοξειδωτικών και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων των τυροκομικών προϊόντων, με ταυτόχρονη βελτίωση της διάρκειας ζωής και της γεύσης τους.
Το έργο WHEYROMATIC («Ενσωμάτωση αιθερίων ελαίων αρωματικών φυτών σε τυριά τυρογάλακτος») ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023 και ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2025. Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το ελληνικό κράτος.
Content Original Link:
" target="_blank">