Κατσίκι στη σούβλα: Πώς να το προετοιμάσεις και να το ψήσεις την Κυριακή του Πάσχα
Κυριακή του Πάσχα βρίσκεται προ των πυλών και ήδη οι έμπειροι ψήστες ετοιμάζουν τη σούβλα για το κατσίκι και ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Το σούβλισμα του οβελία είναι μία από τις ιεροτελεστίες του Πάσχα που τιμάται δεόντως με μεγάλα τραπέζια και παρέες που συγκεντρώνονται γύρω από τη φωτιά για να απολαύσουν τόσο την διαδικασία του ψησίματος όσο και να το γευτούν στο πλαίσιο της Λαμπρής.
Γιατί σουβλίζουμε οβελία την Κυριακή του Πάσχα
Το έθιμο της Κυριακής του Πάσχα είναι το σούβλισμα του οβελία, το ψήσιμο δηλαδή στη σούβλα αρνιού ή κατσικιού,
Content Original Link:
" target="_blank">