Αρνί στο φούρνο με πατάτες - Η κλασική συνταγή
Καλός ο οβελίας στη σούβλα αλλά και το αρνάκι στο φούρνο γίνεται «λουκούμι» προσφέροντας γευστικές συγκινήσεις στους καλεσμένους στο τραπέζι της Λαμπρής. Κάθε νοικοκυρά που σέβεται τον εαυτό της έχει τη δική της συνταγή επιτυχίας όμως αν είστε πρωτάρηδες στη κούζινα ή απλά θέλετε να δοκιμάσετε νέες συνταγές για το παραδοσιακό αρνί στο φούρνο η συνταγή που προτείνει ο Πέτρος Συρίγος είναι εύκολη, δοκιμασμένη και έχει εγγυημένη επιτυχία!
Το αρνί είναι ένα κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε πρωτεΐνη (περίπου 25%), σε σίδηρο, βιταμίνη Β12, σελήνιο, νιασίνη, φώσφορο και ψευδάργυρο. Όλες αυτές οι ουσίες συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού, στη ρύθμιση της χοληστερόλης και στην υγεία των οστών. Επιπλέον, έχει «καλά» μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία ωφελούν την καρδιά όταν καταναλώνονται με μέτρο, καθώς και βιταμίνη Ε που είναι αντιοξειδωτική. Τέλος, είναι πλούσιο σε συζευγμένο λινολεϊκό οξύ, ένα φυσικό οξύ που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη σωματική μάζα λίπους όταν καταναλώνεται με μέτρο.Από την άλλη, βέβαια, δεν παύει να είναι κόκκινο κρέας, οπότε όταν βγαίνει από τα όρια μιας ισορροπημένης διατροφής ενέχει όλους τους σχετικούς κινδύνους που έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι σχετίζονται με την κατανάλωσή του.
Αφού λοιπόν και με την βούλα της επιστήμης το αρνί θεωρείται μια εξαιρετική τροφή αλλά συστήνεται η κατανάλωση με μέτρο ας δούμε βήμα βήμα τα στάδια της διαδικασίας για να σερβίρετε στο πασχαλινό τραπέζι ένα αρνάκι «όνειρο»που θα κερδίσει την επιβράβευση των συνδαιτημόνων. Ποιος άλλωστε μπορεί να αντισταθεί σε ένα τραγανό εξωτερικά αρνί που είναι μελωμένο και ζουμερό εσωτερικά;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συμβουλές επιτυχίας:
Aνά μία ώρα να βγάζετε το φαγητό από το φούρνο, χρησιμοποιείτε ένα κουτάλι για να περιχύσετε το μπουτι του αρνιού με το υγρό που βρίσκεται μέσα στο ταψί και να το επιστρέφετε στο φούρνο σκεπασμενο κάθε φορά.
Πριν το σερβίρετε, ρίξτε μερικά από τα υπόλοιπα υγρά στο ταψί πάνω από το αρνί ή μπορείτε να επιλέξετε να φτιάξετε έναν ζωμό. Απολαύστε το γεύμα σας ζεστό πασπαλισμένο με χυμό λεμονιού, αν θέλετε.
Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:
1.800-2 κιλά αρνίσιο μπούτι με κόκκαλο
4σκ σκόρδο
1κ.τ.σ ξερή ρίγανη τριμμένη
50γρ. βούτυρο γάλακτος
Χυμό από ένα λεμόνι
50ml ελαιόλαδο
1 κύβο κοτόπουλο
1κτσ μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Για τις μελωμένες πατάτες:
15 πατάτες
1κ.τ.σ μουστάρδα
3κ.τ.σ ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
5 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1σκ σκόρδο πολτοποιημένο
1κ.τ.σ ξερή τριμμένη ρίγανη
Content Original Link:
" target="_blank">