Καθημερινότητα και στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ στην ατζέντα του Μαξίμου
Σε δύο κεντρικούς άξονες θα στηριχθεί η κεντρική στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου για το επόμενο διάστημα, με οδηγό φυσικά την τακτική που οδήγησε στη δημοκοπικά ανάκαμψη της ΝΔ σύμφωνα με το σύνολο των μετρήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας της δύο περασμένες εβδομάδες. Από τη μια, η συνέχιση της καλλιέργειας της αίσθησης πως η κυβέρνηση έχει στρέψει για τα καλά το βλέμμα της στο σύνολο των σημαντικών παραμέτρων της καθημερινότητας, και από την άλλη, η συστηματική αποδόμηση της αντιπολίτευσης στη βάση της ανάδειξης της επιμονής της στη γραμμή του λαϊκισμού και της δημιουργίας ανούσιων εντυπώσεων.
Παράλληλα με τη δημιουργία προσδοκιών για σημαντικό πακέτο παροχών στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στην επικείμενη ΔΕΘ, αλλά και τις θετικές παρεμβάσεις που ήδη έχουν ανακοινωθεί, η ηγεσία της κυβέρνησης ρίχνει και πάλι το βάρος (επιχειρησιακά και επικοινωνιακά) σε τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία, καθώς και η επαφή του πολίτη με το Δημόσιο. Όλα αυτά τοποθετούνται στο πεδίο της ολικής επαναφοράς της μεταρρυθμιστικής διάθεσης της «γαλάζιας» διακυβέρνησης και στη λογική ακόμη και της πολιτικής σύγκρουσης –αν και εφόσον χρειαστεί- όχι μόνο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και τις αντίστοιχες ξεπερασμένες, όπως τις χαρακτηρίζουν στο Μαξίμου, νοοτροπίες που είναι μέχρι και σήμερα βαθιά ριζωμένες σε κομμάτια του στελεχιακού δυναμικού.
Ιδιαιτέρως χαρακτηριστικές είναι περιπτώσεις της επιστροφής της συζήτησης για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και οι πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν εσχάτως για τη βελτίωση υγειονομικών υπηρεσιών, όπως η επιτάχυνση των ραντεβού για προγραμματισμένες εξετάσεις. Με αυτή την ατζέντα, η ηγεσία της κυβέρνησης κοιτάζει προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ που δείχνει να φρενάρει σε αυτή τη φάση τη συνεχή δημοσκοπική του πτώση, προκειμένου να καταδείξει ότι ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι οι μόνοι που μπορούν να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά την ανάγκη για αλλαγές σε όλα αυτά τα μέτωπα, καθώς η Χαριλάου Τρικούπη ισορροπεί μεταξύ λαϊκισμού τύπου Πλεύσης Ελευθερίας και ΣΥΡΙΖΑ και θεσμικού παρελθόντος. Την ίδια στιγμή και στην κατεύθυνση της επαναπροσέγγισης με το δεξιό ακροατήριο έρχεται στο υπουργικό συμβούλιο και το νομοσχέδιο Βορίδη με την αυστηροποίηση του πλαισίου για το Μεταναστευτικό.
Content Original Link:
" target="_blank">