Παγωτό: Φωτιά βάζουν στο καλοκαίρι οι «καυτές» τιμές του - Τι φταίει;
Καλοκαίρι «φωτιά» φέρνουν οι τιμές του παγωτού, δείχνοντας μία ανοδική πορεία που ενδέχεται να επικρατήσει φέτος, αλλά και το επόμενο έτος.
Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του ελαίου καρύδας, βασικού συστατικού του παγωτού, έχει εκτοξευθεί, ενώ στο μέλλον είναι πιθανή η περαιτέρω αύξηση των τιμών, καθώς η ζήτηση συνεχίζει να ξεπερνά την προσφορά.
Ο ρόλος του ελαίου καρύδας
Στα τέλη Μαΐου, η χονδρική τιμή για το φιλιππινέζικο λάδι καρύδας που παραδόθηκε στο Ρότερνταμ, ένα σημείο αναφοράς του κλάδου, έφτασε τα 2.800 δολάρια ανά τόνο, περίπου διπλάσια από ό,τι ένα χρόνο πριν.
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην Ινδονησία και τις
Content Original Link:
" target="_blank">