Νέα έρευνα ενοχοποιεί την κανέλα: Η άγνωστη παρενέργεια, ποιοι πρέπει να προσέχουν
Η κανέλα είναι ένα αρωματικό μπαχαρικό που προέρχεται από τον φλοιό δέντρων του γένους Cinnamomum.
Υπάρχουν δύο βασικά είδη: η «αληθινή» κανέλα (Ceylon) και η Cassia, η οποία είναι πιο κοινή, αλλά και πιο έντονη σε γεύση. Η Ceylon θεωρείται πιο εκλεκτή και είναι πιο ήπια και γλυκιά, ενώ η Cassia έχει πιο δυνατή, πικάντικη γεύση και περιέχει υψηλότερες ποσότητες κουμαρίνης - μιας ουσίας που σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να είναι επιβαρυντική για το ήπαρ.
Η κανέλα χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια τόσο στη μαγειρική όσο και στην παραδοσιακή ιατρική. Στη μαγειρική προσδίδει
Content Original Link:
" target="_blank">