TechCrunch - SpaceX: Εγκρίθηκε η εκτόξευση του Starship όσο ο Μασκ επικαιροποιεί το σχέδιο για τον Άρη
Άδεια στη SpaceX να πραγματοποιήσει την ένατη δοκιμαστική πτήση του πυραυλικού συστήματος Starship έδωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), μετά τις απανωτές βλάβες που παρουσίασε νωρίτερα φέτος.
Όπως αναφέρει το TechCrunch, η υπηρεσία δήλωσε την Πέμπτη ότι «διευρύνει το μέγεθος των περιοχών κινδύνου τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες χώρες» για την πτήση με βάση μια επικαιροποιημένη ανάλυση ασφαλείας που παρείχε η SpaceX.
Τα ατυχήματα του Starship από τις πτήσεις 7 και 8 προκάλεσαν μεγαλύτερη πιθανότητα αστοχίας του οχήματος και, ως εκ τούτου, μεγαλύτερη περιοχή κινδύνου.
Οι περιοχές κινδύνου είναι, ουσιαστικά, προσωρινές ζώνες απαγόρευσης πτήσεων που θεσπίζει η FAA όταν υπάρχει πιθανότητα σύγκρουσης με συντρίμμια.
Η νέα περιοχή κινδύνου που σχεδίασε η FAA καλύπτει περίπου 1.600 ναυτικά μίλια με κατεύθυνση ανατολικά από το Τέξας και μέσω των Μπαχάμες και των ΝήσωνΤουρκ και Κάικος όπου προσγειώθηκαν συντρίμμια από τις δύο προηγούμενες δοκιμαστικές πτήσεις.
Αυτό είναι περίπου διπλάσιο μέγεθος από την περιοχή κινδύνου που χρησιμοποίησε η FAA για την πιο πρόσφατη δοκιμαστική πτήση του Starship τον Μάρτιο.
Η FAA δήλωσε ότι απαιτεί επίσης από τη SpaceX να εκτελέσει τη δοκιμαστική πτήση κατά τη διάρκεια των ταξιδιωτικών περιόδων που δεν βρίσκονται σε «αιχμή», αφού τα δύο προηγούμενα ατυχήματα του Starship ανάγκασαν την υπηρεσία να εκτρέψει δεκάδες εγχώριες και διεθνείς πτήσεις.
Σημειώνεται ότι, η SpaceX δοκιμάζει το σύστημα Starship εδώ και δύο χρόνια από το συγκρότημα εκτόξευσης που κατασκεύασε η εταιρεία στο νότιο Τέξας.
Ο διευθύνων σύμβουλος Ίλον Μασκ έχει υποστηρίξει ότι ο απώτερος σκοπός του συστήματος είναι να στείλει ανθρώπους στον Άρη, αλλά ο βραχυπρόθεσμος στόχος του Starship είναι να επιτρέψει στη SpaceX να εκτοξεύσει ακόμη περισσότερους από τους δορυφόρους Starlink σε τροχιά γύρω από τη Γη.
Η SpaceX λέει επίσης ότι θα χρησιμοποιήσει το Starship «για να παρέχει μεγαλύτερες δυνατότητες αποστολών στη NASA και το Υπουργείο Άμυνας».
Content Original Link:
" target="_blank">