Enaon EDA: Φυσικό αέριο σε περισσότερους από 15.000 καταναλωτές στη Δυτική Ελλάδα μέχρι το 2029
Τα έργα για την έλευση του φυσικού αερίου στην Πάτρα, το Αγρίνιο και τον Πύργο, συνολικού προϋπολογισμού 41 εκατ. ευρώ, βάζουν τέλος στην ενεργειακή απομόνωση της Δυτικής Ελλάδας.
Μια νέα ενεργειακή εποχή ξεκινά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω των πρωτοποριακών έργων υποδομών διανομής φυσικού αερίου που αναπτύσσονται στις πόλεις της Πάτρας, του Αγρινίου και του Πύργου από την Ελληνική Εταιρεία Διανομής Αερίων Enaon EDA, θυγατρική της Enaon, με την τεχνογνωσία του μητρικού ομίλου Italgas.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Enaon EDA, κα Francesca Zanninotti και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα, ανακοίνωσαν την έναρξη τροφοδότησης της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Πατρών και τη σύνδεση του πρώτου βιομηχανικού καταναλωτή, της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου που αναπτύσσεται στην περιοχή.
Η τροφοδότηση του δικτύου στην Πάτρα θα γίνει μέσω 2 χερσαίων Σταθμών Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ – LNG) μικρής κλίμακας που είναι εγκατεστημένες στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.). Πρόκειται για ένα έργο, κορυφαίας τεχνολογίας, που υλοποιείται τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας, ακολουθώντας το μοντέλο της Italgas στη Σαρδηνία.
Το καινοτόμο αυτό έργο βάζει τέλος στην πολυετή ενεργειακή απομόνωση της Δυτικής Ελλάδας, η οποία δεν είναι συνδεδεμένη με το εθνικό δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου, παρέχοντας στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες της περιοχής τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια πιο οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον μορφή ενέργειας.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης υπογράμμισε: «Μετά από χρόνια αναμονής και την υπερπήδηση πολλών μεγάλων εμποδίων η Δυτική Ελλάδα αποκτάει πρόσβαση στο φυσικό αέριο και αυτό, δεν είναι πλέον λόγια, αλλά απτή πραγματικότητα. Σήμερα, που το μεγάλο στοίχημα του φυσικού αερίου παίρνει σάρκα και οστά, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε χαρούμενοι, βλέποντας ότι οι μεγάλες και σχεδόν πεισματικές προσπάθειες που κάναμε
Content Original Link:
" target="_blank">