Από την αγροτική τροφή στην υψηλή γαστρονομία - Πώς τα σαλιγκάρια και τα στρείδια έγιναν πιάτα πολυτελείας
Τα στρείδια και τα εσκαργκό (escargot σαλιγκάρια) αναγνωρίζονται ως τρόφιμα πολυτελείας σε όλο τον κόσμο, αλλά κάποτε εκτιμούνταν από τις κατώτερες τάξεις ως φθηνές πηγές πρωτεΐνης. Οι λιγότερο τολμηροί καταναλωτές σήμερα βλέπουν τα σαλιγκάρια ως παράσιτο του κήπου και σπεύδουν να επισημάνουν ότι τα φρεσκοκομμένα στρείδια δεν είναι μόνο ωμά αλλά και ζωντανά όταν τρώγονται. Πώς λοιπόν αυτά τα ασυνήθιστα συστατικά έγιναν αντικείμενα επιδεικτικής απόλαυσης;
Από το σαλιγκάρι στον κήπο στη γαστρονομία
Η κατανάλωση αυτού που πολλοί θεωρούν γλοιώδες κι ενοχλητικό φαίνεται σχεδόν αντιφατική, αλλά η κατανάλωση χερσαίων σαλιγκαριών έχει μακρά ιστορία που χρονολογείται από την Παλαιολιθική περίοδο, πριν
Content Original Link:
" target="_blank">