PeopleCert: Το όραμα του Νικολαΐδη για την αναβίωση της ελληνικής ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη
Με όραμα και στόχο για το 2025 τη βελτίωση όλων των δεικτών της PeopleCert, την ισχυροποίηση της θέσης της στον διεθνή χάρτη της εκπαίδευσης και της γλωσσομάθειας καθώς και την περαιτέρω αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Τεχνητής Νοημοσύνης, ο Βύρων Νικολαΐδης, ιδρυτής και πρόεδρος, συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την υλοποίηση του στρατηγικού επιχειρηματικού σχεδίου ανάπτυξης της εταιρείας. Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δημοσιογράφους, ο κ. Νικολαΐδης την επομένη της τελετής απονομής του 3ου κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας» της PeopleCert που πραγματοποιήθηκε στην Πόλη την Παρασκευή, 16 Μαΐου.
PeopleCert: Υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό υλικό μέσω της τεχνολογίας e-learning
Με ηγετική θέση στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων, η PeopleCert, έχει εξελιχθεί από έναν οργανισμό που διενεργεί εξετάσεις, σε έναν οργανισμό πνευματικής ιδιοκτησίας που παράγει υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό υλικό μέσω της τεχνολογίας e-learning. Δραστηριοποιείται σε 21 χώρες, έχει την έδρα της στη Βρετανία και πέρυσι έκλεισε με ενοποιημένο τζίρο 121 εκατ. λίρες και λειτουργικά κέρδη 70 εκατ. λίρες (84 εκατ. ευρώ). Την ίδια ώρα, με στόχο την ισχυροποίηση της θέσης της στον διεθνή χάρτη της εκπαίδευσης και της γλωσσομάθειας, η διοίκηση διερευνά νέες εξαγορές. Η πολιτική της εταιρείας είναι «κάθε χρόνο να πραγματοποιεί δύο με τέσσερις εξαγορές, άλλες μεγαλύτερες άλλες μικρότερες» σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Νικολαϊδης. Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, ο όμιλος βρέθηκε πολύ κοντά στην εξαγορά διεθνούς κολοσσού από τον ευρύτερο χώρο του ed-tech, κάτι που δεν ολοκληρώθηκε μετά από απόφαση της ελληνικής πολυεθνικής. Σημειώνεται ότι μετά την εξαγορά της Axelos το 2021 η PeopleCert εδραιώθηκε ως ο πρώτος «unicorn» (κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη του 1 δισ. δολ.) που ξεκίνησε από την Ελλάδα. Παράλληλα, η PeopleCert, σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη συμμετέχει σε ελληνικά venture capital funds, μεταξύ των οποίων το Corallia και το Uni.Fund II και το EOS Capital που επενδύουν σε εταιρείες τεχνολογίας, startups και spin-offs, από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ διερευνά τη συμμετοχή της και σε άλλα funds. «Επενδύουμε στην ελληνική νεοφυή επιχειρηματικότητα. Είναι σημαντικό να έχουμε πρωτογενή πρόσβαση στα καλά ελληνικά μυαλά» υπογράμμισε.
Σχέδια εισαγωγής των μετοχών σε κάποιο Χρηματιστήριο
Όσον αφορά τα σχέδια εισαγωγής των μετοχών σε κάποιο Χρηματιστήριο, ο κ. Νικολαΐδης τόνισε ότι η εταιρεία είναι πάντα έτοιμη για μια τέτοια περίπτωση. Ωστόσο, πρέπει να συντρέχει πραγματικός λόγος. «Έχουμε περισσότερα κεφάλαια από όσα χρειαζόμαστε, για να χρηματοδοτήσουμε τα επενδυτικά μας πλάνα» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η PeopleCert έκλεισε το περυσινό έτος με θετικά πρόσημα, είναι εξαιρετικά υγιής εταιρεία, ενώ πρόθεση είναι να παραμείνει οικογενειακή επιχείρηση περνώντας στις επόμενες γενιές. Η PeopleCert είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο της πιστοποίησης, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων βασισμένων σε παγκόσμια πρότυπα, συμπεριλαμβανομένων των ITIL ® , DevOps Institute for IT& Digital Transformation και PRINCE2 ® για τη Διοίκηση Έργων, Προγραμμάτων & Portfolios, καθώς και πιστοποιήσεις γλωσσικών δεξιοτήτων μέσω του Language Cert. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της είναι προσβάσιμο σε πάνω από 200 χώρες, 50.000 εταιρείες (μεταξύ των οποίων το 82% των εταιριών του Fortune 500) και σε 800 κυβερνητικούς οργανισμούς μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου 2.500 Διαπιστευμένων Οργανισμών Εκπαίδευσης και 30.000 εξεταστικών κέντρων σε όλο τον κόσμο, καθώς και μέσω της βραβευμένης λύσης Online Proctoring της PeopleCert. Η ομάδα της PeopleCert αποτελείται από περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους από 40 εθνικότητες.
Οι υποτροφίες και το όραμα για την ελληνική Ομογένεια της Κωνσταντινούπολης
Έχοντας κερδίσει ήδη επιχειρηματικά στοιχήματα με την PeopleCert να αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων, ο Κωνσταντινουπολίτης Βύρων Νικολαΐδης, που έλκει την καταγωγή του από την Κωνσταντινούπολη, στηρίζει εμπράκτως την αναβίωση της ελληνικής Ομογένειας στην Πόλη. Η PeopleCert, στο πλαίσιο της ESG (Environmental, Social & Governance) στρατηγικής της, επικεντρώνει τις κοινωνικές δράσεις της που αφορούν στην Πόλη σε τρεις πυλώνες: την ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την ενεργή υποστήριξη της Παιδείας και της νέας γενιάς και την ενίσχυση της Πολίτικης Ομογένειας μέσα από πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η απονομή του 3ου κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας» σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψηφίους διδάκτορες με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη για τη συνέχιση των σπουδών τους, έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο κ. Νικολαΐδης. Σε αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αναστήλωση του Ι.Ν. του Αγίου Χαραλάμπους στην περιοχή του Μπεμπέκ, η αναστήλωση του Ιερού Ναού της Παναγίας του Μπαλίνου στο Φανάρι, η δημιουργία του πρώτου παιδότοπου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκηδόνος αλλά και χορηγίες στο Ζωγράφειο Λύκειο και στον ιστορικό αθλητικό σύλλογο Πέρα. Το 2025 η PeopleCert προχωρά στην υλοποίηση του νέου προγράμματος Αναβάθμισης της Παιδείας στην Πόλη, μίας στρατηγικής πρωτοβουλίας με στόχο την ενίσχυση των σχολείων της Ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη και την Ίμβρο. Το πρόγραμμα εστιάζει στην προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης , στην ανάπτυξη δεξιοτήτων με διεθνή προσανατολισμό και στη δημιουργία ευκαιριών για την νέα γενιά της Πολίτικης Ομογένειας.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της PeopleCert, οι υποτροφίες εντάσσονται σε ένα μεγαλύτερο πλαίσιο δράσεων που έχουν ως επίκεντρο την επιστροφή του ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη. Στόχος είναι η αναβίωση της Ρωμιοσύνης στην Πόλη. «Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα υποτροφιών, με σκοπό τη δημιουργία ενός πυρήνα επιστροφής, ώστε η Πόλη να ξαναγεμίσει ζωή όπως άλλοτε. Τη δεκαετία του '70 η Κωνσταντινούπολη αριθμούσε 3 εκατ. κατοίκους και 20.000 Έλληνες. Σήμερα αυτοί οι αριθμοί έχουν μειωθεί δραματικά. Ωστόσο υπάρχει ελπίδα και αισιοδοξία» ανέφερε ο κ. Νικολαϊδης και συμπλήρωσε ότι «η Ίμβρος, όπου σήμερα ζουν περίπου 700 Έλληνες, αποτελεί ένα μικρό αλλά ελπιδοφόρο μοντέλο επιστροφής». Όπως είπε εξηγώντας το όραμά του «για να αναβιώσει η Πολίτικη Ομογένεια χρειάζονται τρεις παράγοντες: ενεργή στήριξη από την τουρκική πολιτεία, από την ελληνική πολιτεία και οικονομικά κίνητρα που θα ενθαρρύνουν την επιστροφή νέων ανθρώπων. «Η ομογένεια στην Κωνσταντινούπολη είναι μια γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μεταξύ των δύο λαών κάτω από την σκέπη του Οικουμενικού Πατριαρχείου», είπε ο κ. Νικολαΐδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η δημιουργία ευκαιριών είναι το κλειδί. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της PeopleCert παρέπεμψε στην αύξηση του αριθμού των Ελλήνων, που ζουν σήμερα στο Ντουμπάι. «Στο Ντουμπάι ζουν σήμερα περίπου 10.000 Έλληνες, όχι από νοσταλγία αλλά από ανάγκη και προοπτική. Αν δημιουργηθούν αντίστοιχες ευκαιρίες στην Πόλη, μπορούμε να δούμε σταδιακή επιστροφή -- όχι για στατιστική, αλλά για να υπάρξει κοινότητα που ζει, δημιουργεί και συνεχίζει» τόνισε. Εστιάζοντας στα εργαλεία που μπορούν να στηρίξουν την επιστροφή, ο κ. Νικολαΐδης αναφέρθηκε στη μελέτη «Good Neighbor Economic Integration Support Programme», η οποία εκπονείται από την PeopleCert σε συνεργασία με τις EY Ελλάδος και Τουρκίας, προβλέποντας τη διεύρυνση του διμερούς εμπορίου και την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της τεχνολογίας, του τουρισμού και της ναυτιλίας. Όμως, όπως σημείωσε, «πέρα από τα οικονομικά μεγέθη, πρόκειται για ένα όραμα βιώσιμης συμβίωσης και κοινής προόδου».
Content Original Link:
" target="_blank">