Fed: Αξιωματούχοι της σηματοδοτούν πιθανή διατήρηση του επιτοκίου τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο
Δύο αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς, υπέδειξαν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ενδέχεται να μην είναι έτοιμοι να μειώσουν τα επιτόκια πριν από τον Σεπτέμβριο, καθώς αντιμετωπίζουν μια σκοτεινή οικονομική προοπτική.
«Δεν πρόκειται να είναι ότι τον Ιούνιο θα καταλάβουμε τι συμβαίνει εδώ, ή τον Ιούλιο», δήλωσε ο Γουίλιαμς τη Δευτέρα σε συνέδριο που διοργάνωσε η Ένωση Τραπεζών Υποθηκών. «Θα είναι μια διαδικασία συλλογής δεδομένων, να αποκτήσουμε μια καλύτερη εικόνα και να παρακολουθούμε τα πράγματα καθώς εξελίσσονται».
Οι επόμενες τρεις συνεδριάσεις της Fed είναι τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο.
Οι επενδυτές βλέπουν τώρα λιγότερο από 10% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων όταν οι φορείς χάραξης πολιτικής θα συνεδριάσουν στις 17-18 Ιουνίου στην Ουάσιγκτον. Με βάση την τιμολόγηση των προθεσμιακών συμβολαίων Fed Funds, οι επενδυτές αναμένουν δύο μειώσεις κατά ένα τέταρτο της μονάδας μέχρι το τέλος του έτους, από τις τέσσερις που είχαν παρατηρηθεί στα τέλη Απριλίου.
Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, σε προηγούμενη συνέντευξή του τη Δευτέρα, έδινε παρόμοιο τόνο, σηματοδοτώντας απροθυμία να μετακινήσει τα επιτόκια για κάποιο χρονικό διάστημα.
«Η οικονομία βρίσκεται σε μεγάλη ρευστότητα, η πολιτική βρίσκεται σε ρευστότητα, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα», δήλωσε ο Bostic στο CNBC. «Νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε τρεις έως έξι μήνες για να αρχίσουμε να βλέπουμε πού θα κατασταλάξουν τα πράγματα».
Ο Γουίλιαμς συνέχισε να τονίζει ότι η αβεβαιότητα εμποδίζει όχι μόνο τους φορείς χάραξης πολιτικής, αλλά και τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, καθώς πασχίζουν να προβλέψουν πώς οι δασμοί και άλλες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ θα αναδιαμορφώσουν την αμερικανική οικονομία.
Οι αξιωματούχοι της Fed διατήρησαν σταθερά τα επιτόκια στις αρχές Μαΐου, εκφράζοντας την αυξημένη αβεβαιότητα που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους δασμούς. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής βλέπουν επίσης κινδύνους τόσο για υψηλότερη ανεργία όσο και για
Content Original Link:
" target="_blank">