Άλμα κερδών για τη Loulis Food Ingredients – Οι επενδύσεις και η επόμενη μέρα
Αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας για τον ιστορικό όμιλο. Πού επενδύει για την περαιτέρω ανάπτυξή του. Η έκδοση ομολογιακών και η στοχευμένη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτων.
Να παραμείνει «ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης και πρωτοπόρος της αγοράς» οραματίζεται για το μέλλον ο όμιλος Loulis Food Ingredients που εξελίσσεται διαρκώς. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε δεν είναι μόνο μια αλευροβιομηχανία, καθώς έχει εξελιχθεί σε παραγωγό και διανομέα πρώτων υλών, στηρίζοντας τον αρτοποιό και ζαχαροπλάστη με προϊόντα και υπηρεσίες.
Οι κύριες δε στρατηγικές κατευθύνσεις και προτεραιότητες του ομίλου για την περίοδο 2025-2027 αφορούν κατά κύριο λόγο σε έξι άξονες. Στην προϊοντική υπεροχή, μέσω της δημιουργίας προϊόντων και υπηρεσιών που αναγνωρίζονται στην αγορά ως ανώτερα και ποιοτικά, τη λειτουργική αριστεία μέσω της αποδοτικής λειτουργίας με στόχο τη μείωση του κόστους και την προσφορά ανταγωνιστικών τιμών, τις νέες τεχνολογίες για την αύξηση της παραγωγικότητας, την αύξηση των πωλήσεων με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας, τις στοχευμένες επενδύσεις για τη στήριξη περαιτέρω ανάπτυξης μετά το 2027, καθώς και στη δημιουργία ενός θετικού και αξιοκρατικού εργασιακού περιβάλλοντος.
Οι παράγοντες αστάθειας το 2025 και η δυναμική της ζήτησης για τρόφιμα
Όπως αναφέρει η διοίκηση στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου για το 2024, η προβλεπόμενη πορεία για το 2025 εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αυξημένη αβεβαιότητα τόσο στην εγχώρια όσο και στην παγκόσμια αγορά, ως αποτέλεσμα των εντεινόμενων γεωπολιτικών εντάσεων και του δυσμενούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος. Οι πληθωριστικές πιέσεις, οι αυξήσεις στα επιτόκια και οι αναταράξεις στην αγορά ενέργειας αποτελούν βασικούς παράγοντες αστάθειας.
Κατά τη διάρκεια του 2025, η κατανάλωση προϊόντων διατροφής στη ζώνη του ευρώ αναμένεται να σημειώσει συγκρατημένη αύξηση αντικατοπτρίζοντας τη σταδιακή ανάκαμψη των οικονομιών και τη σταθεροποίηση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών. Παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις, η ζήτηση για τρόφιμα παραμένει ανθεκτική, με αυξημένο ενδιαφέρον για προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, βιώσιμης παραγωγής και καθαρής ετικέτας.
Ωστόσο,
Content Original Link:
" target="_blank">