Παπασταύρου: Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της υποεπιτροπής Ενέργειας των ΗΠΑ – Ισχυρές οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Mεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η ανάπτυξη του τομέα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, η ενεργειακή ασφάλεια, και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του Κογκρέσου των ΗΠΑ για την Ανατολική Μεσόγειο.
Οι ισχυρές ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στον τομέα της ενέργειας επιβεβαιώθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε το Σάββατο, 10 Μαΐου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, με το μέλος της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων και Αντιπρόεδρο της υποεπιτροπής Ενέργειας, Ράντι Γουέμπερ. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η ενεργειακή ασφάλεια, καθώς οι προοπτικές αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ ο κ. Παπασταύρου, συνοδευόμενος από την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Τσάφο, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ), Αριστοφάνη Στεφάτο. Ο κ. Παπασταύρου έχει πραγματοποιήσει σειρά σημαντικών επαφών με επιχειρήσεις οι οποίες «αγγίζουν» τον ελληνικό ενεργειακό κλάδο, όπως με τις διοικήσεις της Chevron, της Exxon Mobil και της Cheniere.
Σε σχετική του ανάρτηση στα social media, ο κ. Παπασταύρου ανέφερε: «Είχα την χαρά να συναντήσω με το μέλος του Κογκρέσου και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από το Τέξας, Αντιπρόεδρο της Υποεπιτροπής Ενέργειας, Congressman Randy Weber. Μιλήσαμε για τις διεθνείς εξελίξεις που επηρεάζουν την αγορά ενέργειας, αλλά και για το στρατηγικό βάθος των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Τον ευχαριστώ για την εποικοδομητική συζήτηση και τον περιμένω στην Ελλάδα για να τη συνεχίσουμε!».
Οι έρευνες στην Κρήτη
Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος η πρόσφατη προκήρυξη του διαγωνισμού για την έρευνα υδρογονανθράκων σε τέσσερις νέες παραχωρήσεις, νοτίως της Κρήτης και στο Ιόνιο, έπειτα από την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τη Chevron και τη Helleniq Energy. Πρόκειται για περιοχές οι οποίες παρουσιάζουν σημαντικές γεωλογικές ομοιότητες με ζώνες στη νοτιοανατολική Μεσόγειο όπου έχουν εντοπιστεί σημαντικά κοιτάσματα αερίου.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, χαρακτηρίζονται από πολύ μεγάλα βάση, κάτι που σημαίνει
Content Original Link:
" target="_blank">