Τα 7 τρόφιμα σε κάθε κουζίνα για μείωση της χοληστερίνης
Μικρά μυστικά και χρήσιμες συμβουλές θα βοηθήσουν οποιοδήποτε έχει υψηλή χοληστερίνη.
Οι ανθυγιεινές επιλογές ως προς τον τρόπο ζωής είναι ένας από τους πολλούς καθοριστικούς παράγοντες όσο αφορά την υγεία. Η έντονη έλλειψη επίγνωσης και η αδιάφορη στάση απέναντι στην καθημερινή μας ρουτίνα, ειδικά στη διατροφή που ακολουθούμε, έχουν οδηγήσει σε μια πανδημία σιωπηλών προβλημάτων υγείας.
Η χοληστερίνη βρίσκεται σίγουρα στην πρώτη γραμμή των προβλημάτων αυτών, παρά το πώς επηρεάζει την υγεία της καρδιάς και προκαλεί άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτό έχει ομαλοποιηθεί στην Ινδία περισσότερο από οπουδήποτε λόγω της αδυναμίας μας να μειώσουμε τα τηγανητά τρόφιμα και της αδυναμίας να καταφύγουμε σε καλύτερα υποκατάστατα του μαγειρικού λαδιού λόγω των υψηλών τιμών τους καθώς άλλων λόγων.
Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης, λιπαρή ουσία που βρίσκεται συνήθως σε όλα τα κύτταρα του σώματός σας. Είναι ζωτικής σημασίας και απαραίτητη για την κατασκευή υγιών κυττάρων, την παραγωγή ορμονών και την πέψη των τροφών, και το ανθρώπινο σώμα την παράγει φυσικά.
Υπάρχουν κυρίως δύο τύποι χοληστερόλης: Η καλή χοληστερόλη, γνωστή και ως HDL - (την οποία χρησιμοποιεί το σώμα για τη βελτίωση του σώματος) και η κακή χοληστερόλη, γνωστή και ως LDL - επίπεδα λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας. Η υπερβολική LDL μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες, προκαλώντας πιθανώς καρδιακές παθήσεις. Από την άλλη πλευρά, η HDL λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας ονομάζεται καλή χοληστερόλη, καθώς η HDL είναι γνωστό ότι βοηθά στην απομάκρυνση της χοληστερόλης από το σώμα μεταφέροντάς την πίσω στο συκώτι.
Και εάν ανησυχείτε για τα επίπεδα χοληστερόλης στο σώμα, φροντίστε να συμπεριλάβετε αυτές τις 7 τροφές στη διατροφή σας:
- Βρώμη και άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως
- Λιπαρά ψάρια
- Ξηροί καρποί (καθημερινά)
- Όσπρια
- Φρούτα και λαχανικά
- Αβοκάντο
- Μαύρη σοκολάτα
Πηγή thehealthsite.com
Content Original Link:
" target="_blank">